Заради ролка от 65 ст. може да спрат ток и вода

Животът

25-07-2013, 14:29

Снимка:

официален сайт на кметство Драгиново

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Селска поща остава с касов апарат без ленти, наказаха касиерка-забравана

Десетки хора паднаха в пореден абсурден капан. Читатели на Plovdivutre.bg сигнализираха, че не могат да си платят сметките за ток и вода, защото...свършили ролките на касовия апарат в пощенската станция.

Такъв е случаят с Асан Садъков от велинградското село Драгиново. В населеното място живеят близо 5000 души, които станали заложници на ролка от 65 стотинки. "Връщат ме, защото апаратът не е зареден. Случи ми се днес, преди две седмици и преди два месеца, постоянно", каза Съдъков. За да си погаси сметката за електричество, трябва да ходи до единствената станция няколко пъти, в противен случай може да му спрат тока. Последният път касиерката в селото му заявила: "Иди купи ролка и ще си платиш сметките!"

Имаме трудности със зареждането на консумативи, не отрече служителката от пощенската станция, пожелала да остане анонимна. Бързо свършват, лентите са дълги и понякога връщаме хора, разказа касиерката. По думите й често купувала ролки с лични пари, за да си върши работата. Подобни трудности имало и в по-големи пощи в близките градове. Според нея докато зареждали от Велинград рядко закъсвали, но сега консумативите идвали от Пазарджик.

След сигнала на Plovdivutre.bg експерти от "Български пощи" АД направиха бърза проверка на "закъсалата" пощенска станция. Оказа се, че служителката забравила да подаде заявка за изчерпаните консумативи. За това тя ще бъде наказана. Тези дни е сключен договор за обществена поръчка с нова фирма, която ще зарежда пощите.

ЕВН също са информирани за случая.