Малък летен концерт събира таланти на Римския стадион

Мисия Пловдив

26-07-2013, 08:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще звучи класическа, джазова и народна музика

Благотворителен „Малък летен концерт – Пловдив“ ще се състои днес от 19:30 часа на горната площадка на Римския стадион. Събитието е част от фестивала Малки летни концерти в Пловдив, които се провеждат в подкрепа на млади таланти. Концертите на открито са поредица от прояви на млади, талантливи български музиканти през месец юли. Целта е предоставяне на възможност за изява на сцена, както и набиране на финансови средства за реализиране на предстоящи проекти на младите музиканти.

В предстоящия концерт участие ще вземат български музиканти-инструменталисти и певци, лауреати на международни конкурси и участници в чуждестранни фестивали. Музиката, която ще се изпълнява ще бъде класическа, джазова и народна, съобщиха от община Пловдив.

В началото и средата на месеца се проведоха два концерта в залите на Балабановата къща и Етнографския музей, част от фестивала Малки летни концерти в Пловдив.

Концертите са с вход свободен за желаещите да ги посетят. Всеки, който иска да стане част от благотворителните инициативи, може да подкрепи младежите като направи дарение, за да подпомогне каузата.

Организатор на фестивала е Фондация „Виртуална помощ“. Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив, Музикална къща „Рунитон“ и клуб „Morocco&more“. Инициативите подкрепят кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата 2019 година.