Два страхотни мача на Лазур само за 24 часа идната седмица

Спорт

26-07-2013, 11:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В петък, на 2 август по програма е насрочено бургаското дерби

През идната седмица на стадион Лазур предстои да се изиграят два очаквани с огромен интерес двубоя. Те са в рамките на само 24 часа, ако не последват промени в програмата на футболното ни първенство.

В петък на 2 август по програма е насрочено бургаското дерби, което ще се изиграе на равнище А група след дълго прекъсване. Зажаднелите за футбол зрители не само от Бургас, но и от страната, които обичат футбола се очаква да изпълнят трибуните на стадиона. Бургазлии вече имат примера на феновете на Ботев Пловдив, които снощи изпълниха Лазур и показаха едно европейско поведение на трибуните, като подкрепяха отбора си от първата до последната минута.     

Преди дербито на Бургас трябва да се изиграе двубоят от Лига Европа между отборите на Ботев Пловдив и Щутгарт. Двата клуба водиха разговори за размяна на датите за домакинствата, но в крайна сметка те останаха непроменени. Така идната седмица най-красивият стадион в България отново ще е пълен до краен предел за един истински футболен празник. На стадиона се очакват над 1500 привърженици на швабите, 600 от които ще дойдат с чартъри от Германия, а много от Слънчев бряг и курортите по южното черноморие. Сред зрителите на интригуващия сблъсък се очакваше и българската футболна легенда Красимир Балъков, който е тясно свързан с историята на немския клуб. Поради неотложни ангажименти обаче, той няма да може да пътува до Бургас с отбора на Щутгарт, както бе обявено по-рано. Балъков обаче ще дойде в Бургас седмица по-късно, за да участва в Големия финал на Ариана Аматьорска лига, който през тази година ще се проведе на специално изградения стадион на Ариана на централния бургаски плаж.   

Единственото притеснение, свързано с двата мача на Лазур е, дали в рамките на само 24 часа стадионът ще може да приеме тези толкова очаквани и интересни сблъсъка. Очакваме официалното становище по казуса и на БФС, но каквото и да е то, със сигурност и другата седмица Бургас като магнит ще привлича към себе си вниманието на футболните фенове както от страната, така и от Европа.