Протестиращи поискаха оставките на общински съветник и шефка на дирекция

Отвореният обществен съвет входира искането си до кмета и председателя на градския парламент

Протестиращи от Отворения обществен съвет поискаха оставките на зам.-председателя на местния парламент Владимир Тонев и шефката на дирекция "Общинска собственост" Теодора Трендафилова. Като мотив за искането си, те посочват пътният инцидент с участието на Тонев, в който се оказа, че съветникът е употребил алкохол. Като причина за оставката на Трендафилова пък се визират нейното присъствие на катастрофата в работно време.

"Хора с подобен морал, които в работно време си правят "разходки", вместо да работят по европейски проекти и в това време община Варна реално да изтърва възможности за инвестиция в инфраструктурата си е абсолютно недопустимо", се казва в отвореното писмо от протестиращите, което е входирано в община Варна до кмета и председателя на местния парламент.

"Недопустимо е за зам. - председател на Общински съвет - Варна да бъде избиран човек, който шофира пил, прави катастрофа, за което са му съставени актове и е образувано досъдебно производство. Нека само си спомним, че по същото време употребил алкохол таксиметров шофьор се превърна в убиец на деца. Да си спомним случая и с Максим Ставийски отпреди няколко години. Недопустимо е потенциален пиян убиец на пътя да бъде, не само заместник председател на Общински съвет, а и въобще член на същия съвет", пише още в писмото. 

Според протестиращите отричането на присъствието на Трендафилова на мястото на инцидента автоматично я превръщало в съучастник на престъпление.

"Можем да бъдем многословни и да обясним и други прегрешения на въпросната госпожа, като например случая с имотите вписани за инвестиции в новата автогара", подхвърля Отвореният обществен съвет в писмото си, разпратено до медиите, но подробности не се уточняват.