Гергов до Орешарски и Станишев на Бузлуджа

Мисия Пловдив

26-07-2013, 13:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

70 автобуса и 60 коли от Пловдив и областта потеглят за събора на левицата

4000 социалисти  и симпатизанти от Пловдив и областта тръгват за традиционния  събор на Бузлуджа 2013, съобщиха от партията в града. Мотото на събитието в местността Историческа поляна тази година е „България – на хората!”. Социалисти и симпатизанти ще отбележат  122 години организирано социалистическо движение у нас.

Честванията започват тази вечер с поднасянето на венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка. В поклонението на емблематичното място ще се включи и представителна пловдивска група.

Официалното откриване на Бузлуджа 2013 в събота е с начален час 11.30 часа, когато на сцената ще се качат лидерите на БСП и леви партии от формата Коалиция за България.

Сред основните оратори ще бъде  министър-председателят на България Пламен Орешарски. Сергей Станишев ще приветства от трибуната новоприети млади членове на партията.

Пловдивчани разпъват шатра, в която Георги Гергов ще ги поздрави и ще представят организацията в снимки и други рекламни материали.

На върха ще пеят Петя Буюклиева, Стефка Берова, Панайот Панайотов, Владимир Димов,  Донка Бангьозова,  Деляна Николова и Ваня Димитрова, фолклорни състави и самодейни танцови групи.