Морската вода лекува

Животът

26-07-2013, 14:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Водораслите забавят стареенето на кожата

Свойствата на морската вода дават нова енергия на тялото, особено на тези, които страдат от здравословни усложнения на отделни болести. Лечението с морска вода е терапия, която възстановява баланса на телата, укрепва психическото благополучие, отпуска и помага за облекчаване на множество болежки. Ефективните лечебни свойства на морската вода върху организма се дължат на уникалната природна среда, с изключително чиста морска вода и водораслите, които създават специфични субстанции като протеини, минерали и аминокиселини. В санаториумите има различни форми и процедури на таласотерапията, топли подводни душове, инхалации, горещи вани с водорасли, масажи с морска вода и други, пише cross.bg.

Заедно със съпруга ми и с двете внучета се каним да ходим на море. Искам вашите консултанти да разкажат по-подробно за ползата от морската вода и от морския въздух. Искам да знам това, за да използвам предимствата, които ни дава морето да съхраним по-дълго здравето си.

Лечението на различни болести с морска вода се нарича таласотерапия. Това е един от най-ефективните естествени методи на натуралната медицина. Известна истина е, че първият таласотерапевт е бил Хипократ. Великият лечител стигнал до извода, че морската вода предотвратява инфекциите и гони болката. От тогава таласотерапията е един от най-предпочитаните и популярни методи и за почивка, и за възстановяване на организма. Този вид лечение се препоръчва при хора, които страдат от:

- Артрит, артроза и остеохондроза

- Ревматизъм, радикулит и травми на сухожилията

- Болки в ставите и мускулите

- Кожни болести и сексуални разстройства

- Преумора, безсъние, стрес

- При децата помага при нощно напикаване и слаб имунитет

Водораслите забавят остаряването на кожата

Стимулират с видимо подобрение кръвообращението, което е в основата на положителните ефекти, установени при мастните натрупвания, целулита и наднорменото тегло.

Тонизират, стягат кожната тъкан и затова дават отлични резултати при предотвратяването и изглаждането на бръчките.

Възстановяват водното, белтъчното, витаминното и минералното равновесие на организма.

Освобождават токсините от организма на ниво потни и мастни жлези

Използването на водораслите в козметиката води до благоприятни резултати. Приложението им тонизира съединителната тъкан и видимо забавя остаряването на кожата. Водораслите и морската вода заздравяват кожната структура и подобряват дейността на потните и мастни жлези, като по този начин се предотвратяват и регулират дерматологични смущения. Тайната на морската вода е в съдържащите се в нея минерали и елементи като: магнезий, калий, калций, натрий и др., за които се смята, че се абсорбират от кожата и й влияят благоприятно. Именно те ни защитават, като предоставят на телата ни така необходимите минерали. Желателно е процедурите с водорасли да траят най-малко една седмица, като терапевтичните сесии да се извършват всеки ден. Така бихме изпитали пълния ефект на терапията.