Женят двойки в подводния параклис край Приморско

Животът

26-07-2013, 15:58

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес бе открит официално единствения на Балканите храм под вода

Супер атрактивния подводен параклис край Приморско ще бъде използван и за сключване на бракове. От водолазен клуб "Посейдон" изказаха готовност да реализират подводните бракосъчетания чрез новосъздадена сватбена агенция.

"Имаме амбицията и желанието да насърчим все повече хора да практуват този вид спорт, а със сватбената агенция предоставяме възможност за едно незабравимо изживяване под вода", коментираха от клуба.

Днес официално бе открит единствения на Балканите подводен параклис "Св. Николай Чудотворец" край града. Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, който уважи церемонията, отправи благодарност към инициаторите за построяването уникалната атракция. Той заяви, че ще продължава да подкрепя всички идеи, които подпомагат развитието на община Приморско като предпочитана туристическа дестинация. Новопоставената мраморна плоча на брега, която ще указва наличието на параклис в залива, бе осветена от отец Гавраил.

Параклисът "Св. Николай Чудотворец" се намира на 6 м дълбочина, като е изграден от четири водоустойчиви плочи. На едната е изобразен образът на Светеца, другата служи като олтар със свещник и метален кръст. На третата плоча има християнски надпис, а на четвъртата - поздравът "За равен брой", който е изписан и на плочата на брега.