Гардове почерпиха със студена вода пред входа на Spirit-а

Мисия Бургас

27-07-2013, 17:57

Снимка:

facebook.com/Spirit of Burgas

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Охранители от м.г. твърдят, че не са получили парите си, организаторите отговориха, че спорът е търговски, не е това начинът за разрешаването му

20-ина души, които м.г. са били сред охраната на Spirit-a, почерпиха тазгодишните си колеги със студена вода на входа на фестивалното градче.

Така те завършиха простеста, на който се организираха в навечерието на шестото издание, заради неполучени възнаграждения. Отначало гардовете се събраха на площад "Тройката", след което се отправиха към фестивалното градче в Морската градина. Там оставиха бутилките студена вода на земята, след което обявиха край на протеста.

Каква е точно сумата, не стана ясно, но според протестиращите около 150 души имали да получават пари.  За охраната през 2012-а отговаряше  фирма "Секюрити СКС", която има сключен договор с организаторите на феста, тя е наела и подизпълнителите. По думите на  Стоян Попов, управител на компанията, след подписването на договора от фестивала поискали още гардове и постове, за които обаче не се споменава в контракта. 

От своя страна организаторите на Spirit-a разпространиха писмо до медиите, в което обявяват, че "Спиритфест" АД  е готова да разреши спора относно твърдените финансови претенции на фирма "Секюрити СКС" в компетентните за това органи.

"Категорично заявяваме, че ние не сме получили нито покана за изпълнение, нито съобщение от компетентен орган. Нашите отношения са единствено и само с фирма "Секюрити СКС" и не смятаме, че можем да отговаряме за задълженията на въпросното дружество към трети лица. Държим да отбележим, че ситуацията е породена единствено от един търговски спор между две частни дружества. В този спор всяка от страните има своите твърдения и претенции, но начина за постигане на съгласие със сигурност не е подобен на избрания от "Секюрити СКС", казаха от управата на феста.