Нефтохимик взе първа победа в елита след 7 години изгнание

Спорт

28-07-2013, 07:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Eдва около 1500 зрители уважиха първия мач на отбора след завръщането му в майсторската група, което е обидно малко

Отборът на шейховете спечели трудна, но много ценна първа победа за самочувствие, срещу другия новак в групата Любимец с 1:0. Единственото попадение в двубоя реализира влезлият като смяна Георги Хашев след подаване на Любомир Божинов, който също се появи в игра след почивката.

Двубоят премина равностойно, като гостите от малкия град имаха по-чисти положения за гол. За победата обаче бургазлии трябва да благодарят и на вратаря Евгени Караманов, който спаси поне 3 от така наречените 100% положения за гол.

Най-напред Лемперов уцели напречната греда при хубава атака на нафтата. След това Диян Христов на два пъти се размина с добри положения за гол. В края на полувремето гостите вдигнаха глава и организираха две опасни влизания към вратата на домакините, но Караманов показа завиден рефлекс. През втората част при няколко контраатаки, Любимец показа добра скорост и бе близо до попадение, но отново вратарят и бранителите пред него ликвидираха опасностите.

Така се стигна до 74-та минута, когато Божинов центрира от фаул в наказателното поле. Най-високо се извиси Георги Хашев, който с техничен удар с глава преодоля бившия си съотборник Цветан Димитров за 1:0. Пет минути преди края, Божинов повтори упражнението, но този път защитникът стреля встрани от вратата.

Така в първия си домакински мач нафтата постигна победа, но в играта се забелязаха ред слабости, които ще трябва да се коригират. Другото, което направи впечатление е, че едва около 1500 зрители уважиха първия мач на отбора след завръщането му в майсторската група, което е обидно малко.