Юмруци между комунисти и социалисти на Бузлуджа (СНИМКИ)

Животът

28-07-2013, 10:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Станишев казал на комунистите "Довиждане"

По време на ежегодния събор на левицата на Бузлуджа представители на Съюза на комунистите в България и на Движение "Че Гевара" били нападнати от представители на БСП, съобщиха в писмо до медиите от движението.

Причина за скандала, разбунил духовете на поляната под паметника, бил възгласът "Станишев, предател! Социалдемократ - предател!", с който посрещнали лидера на червените.

Членовете на двете организации дали отпор на агресивните защитници на Сергей Станишев, които налитали на бой. Намесила се и полицията, която усмирила разпалените страсти. Съюзът на комунистите в България и Движение "Че Гевара" смята, че правителството на Орешарски е дясно правителство с мандата на БСП, което в политиката си е ориентирано към защита интересите на бизнеса и по нищо не се различава от политиката на останалите десни партии.

Агресията на социалистите към младите комунисти стихнала бързо, щом първите разбрали, че това не е провокация от страна на протестиращите от жълтите павета. Социалистите били  шокирани от случилото се. Те изразили увереността си, че Сергей Станишев сам ще се откаже да председателства БСП, което е само въпрос на месеци. Полицията обгради с тежък кордон комунистите от Бузлуджа, а цивилната охрана на Станишев ги поставила под дълго наблюдение, съобщиха от "Че Гевара".

На заминаване от събора Сергей Станишев преминал в непосредствена близост до младежите от СКБ и Движение "Че Гевара", заобиколен от около 8 охранители, и им казал весело Довиждане.