Chase & Status с взривоопасен микс на бургаския плаж

ZAZ разтопи с божествения си глас меломаните на Спирит-а

"България, не ви чувам" извика към екзатлиралите фенове на бургаския плаж MC Rage секунди преди финала на диджей сета на Chase & Status с емблематичното "End Credit".

Хиляди танцуваха под звуците на мега хитовете "Time", "Flashing Lights" и "Pieces" повече от час и половина с DJ сета на прочутото британско дуо.

След като миналата година англичаните подгряха за ветераните Prodidgy, това лято Saul и Will се завърнаха като хедлайнери на бургаския плаж. Фрагменти от сингли на Guns`n`roses, Prodidgy и най-големите хитове на дуета се смесиха във взривоопасен микс, който нажежи страстите на централния плаж в Бургас. С "България, по-силно" и "Jump, jump, jump" MC Rage подгряваше публиката между парчетата на хитовото дуо.

СНИМКИ ОТ ФЕСТА ВИЖ ТУК!

Френска романтика по залез слънце

Нежната френска певица ZAZ излезе на главната сцена на Spirit of Burgas малко преди последните слънчеви лъчи да се скрият зад хоризонта и разтопи почитателите си с  божествения си глас и най-големите си хитове.

Повече от час колоритната изпълнителка Изабел Жефроа, както е истинското име на ZAZ, пя на бургаския плаж, а хиляди протегнаха ръце към любимката си, докато звучаха парчетата от "Je Veux" и чисто новия "Recto verso".

Пилотното у нас участие на алтернативната рок банда Editors, любимците на бургазлии Силует, Д2, Ревю наелектрезираха атмосферата в първата вечер на Spirit-a.

Родители с малки деца, дори с колички или младежи с домашните си любимци и тази година бяха честа гледка във фестивалното градче.

Погледите на всички обаче обраха група приятели от Великобритания, които за пръв път са на феста. Осемте момчета бяха избрали да облекат костюми на римски войници. "Просто така, за забавление", обясни групичката защо се е спряла на нестандартния аутфит и допълни, че единият от тях има рожден ден. 

Малка група младежи до сцената пък отвреме на време започваше да скандира "Оставка". Срещу какво протестират обаче така и не стана ясно.

Арт алея на занаятите

Ръчно изработени сувенири и подаръци изненадаха посетителите на Spirit-a на алеята на занаятите, която бе разположена във фестивалното градче. Оригинални значки и интересни бижута бяха малка част от спомените, които феновете можеха да си вземат срещу скромна сума. Хендмейд аксесоари за дома, шапки и шалове също намериха място на арт алеята. По традиция в градчето шатрички разпънаха еко каузи, кът за рисуване на графити на живо и куп забавления. Бънджи скокове от кран и шатра с игри вдигнаха адреналина на меломаните. 

Релакс на макс

Хамаци, разположени между дърветата в Морската градина гарантираха качествен комфорт на изтощените посетители. По плажа и из алеите бяха пръснати и меки сепарета за изморените фенове. Вип зона със собствен бар и включена вечеря с изглед към главната сцена изкушаваше меломаните на ивицата. 

Тази вечер старт на купона ще дадат DJ Cass и Ъпсурт на главната сцена. След тях арената ще превземат Che Sudaka, Enter Shikari, Selah Sue и гвоздеят на вечерта Wu TANG CLAN. Last hope, Cold in december, Andy C пък са малка част от изпълнителите, които ще се вихрят на останалите три сцени.