Безкомпромисно! Ботев помете Пирин (ГД) със 7:1

Спорт

28-07-2013, 17:40

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Домовчийски и Анисе с първи голове за канарите, Неделев, Огнянов, Ромарио и Луис Педро също се разписаха

Футболистите на Ботев (Пд) бяха повече от безкомпромисни срещу Пирин (ГД) и го разгромиха със 7:1 в мач от втория кръг на „А” група. Така канарите оглавиха временното класиране с пълен актив от 6 точки и внушителна голова разлика 9:2.

Ето как се разви мачът по минути:

Стартовият състав на Ботев: 

1. Стаховяк, 6. Дяков, 3. Динич, 83. Спрокел, 26. Артур, 88. Сърмов, 71. Галчев, 7. Огнянов, 8. Неделев-к, 9. Луис Педро, 15.  Домовчийски.

Резерви: 33. Андонов, 11. Христов, 5. Грънчаров, 16. Иршак, 17. Анисе, 22. Ромарио, 18. Костов

Старши треньор:  Станимир Стоилов

Ето и съставът на гостите:

83. Абдиков, 18. Лапантов, 3. Пиргов, 5. Гуцев, 6. Фиданин, 35. Николов, 21. Панайотов, 8. Лазаров-к, 10. В.Марчев, 77. Близнаков, 88. Петров.

Резерви: 59. Юсев, 22. Киров, 20. Коцев, 9. Б.Хазуров, 23. И.Марчев, 16. Щерев, 19. Газиев.

Старши треньор:  Тенчо Тенев

17:48 ч. Може би заради жегата в Пловдив и непретенциония съперник, по трибуните на стадион "Христо Ботев" има около 3 000 фенове.

НАЧАЛО НА МАЧА

Зрителите по трибуните вече са около 5 000

5' Първа опасна атака за канарчетата. Домовчийски нахлу в полето на Абдиков и се опита да подаде на капитана Неделев, получи се разбъркване и топката излезе в ъглов удар.

8' Първа атака за гостите, Марчев е фаулиран. След изпълнението на фаула играта продължава с разиграване около нашето поле, без особена опасност за Стаховяк.

13' ГООООООООООООООООООООЛ 1:0 за Ботев. Домовчийски се разписа за първи път с екипа на Ботев. След разиграване в половината на Пирин, Дяков пое по дясното крило и центрира технично към близкия до него Валери Домовчийски, който с глава насочи топката в мрежата на Абдиков.

18' Греда за Ботев. Бърза атака на канарите, Неделев проби по дясното крило и пусна по земя към Валери Домовчийски, който на празна врата уцели напречната греда зад вратаря Абдиков.

22' Пауза за вода, жегата в Пловдив сериозно затруднява играчите и на двата отбора.

26' Центриране отляво на Артур Енрике, Домовчийски засече с глава, но топката мина покрай вратата

28' Първи неточен удар на футболистите на Пирин. Веселин Маречев видя излезлия напред Стаховяк и се опита да го прехвърли.

30' ГООООООООООООООООООООООООООЛ 2:0 за Ботев. Голмайстор - Тодор НЕДЕЛЕВ. Луис Педро подаде към Мариян Огнянов, който не се забави и мигновенно пусна пас към Неделев. Капитанът на Ботев от 10-ина метра разстреля Абдиков за втори път в мача.

35' Неделев преминава покрай двама футболисти на гостите и центрира към наказателното поле, където Огнянов плонжира за удар с глава, но Абдиков изби трудната топка.

41' Невероятен пропуск на Борис Галчев. Той бе намерен от Луис Педро на отлична позиция, но шутира над напречната греда

43' ГООООООООООООООООООООООЛ. 3:0 - Мариян ОГНЯНОВ! Халфът изскочи отляво срещу вратаря на Пирин и техничко би покрай плонжа му, насочвайки топката в мрежата

44' Смяна в състава на Ботев. Влиза Ромарио, а под бурни аплодисменти излиза голмайсторът Тодор Неделев. Той поставя капитанската лента на ръката на Галчев.

46' Втора смяна в състава на Ботев. Излиза Мариян Огнянов, на негово място в игра се появява Абел Анисе.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

50' ГОО-О-О-О-О-О-О-Л! Галчев центрира от корнер и Абел Анисе засече с глава за 4:0. това бе първи гол за нападателя с екипа на Ботев.

54' Трета последна смяна в състава. Излиза Спрокел, в игра до края на мача Станислав Костов. Сърмов заема позицията на централния холандски защитник на Ботев.

73' ГОО-О-О-О-О-О-О-О-Л! Ромарио овладавя топката пред пеналта и с шутира с десния крак в горния ляв ъгъл на противниковата врата за 5:0.

75' ГООООООООООООООООООООООООООЛ 6:0 - Лиус ПЕДРО. Холандецът вкара с глава от 3-4 метра.

78' ГОЛ за Пирин (ГД)! Мартин Газиев от гостите центрира от фаул към малкото наказателно поле, където Валери Домовчийски засича с глава в собствената си мрежа - 6:1.

90' ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛ 7:1 - РОМАРИО! Двоен удар на холандеца. Първият бе спасен, но след асистенция с Артур, Ромарио вкара за седми път в мрежата на Пирин.

КРАЙ НА МАЧА