Станков: Защо да не съм сънувал такъв старт?

Спорт

29-07-2013, 00:15

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не сме отбор с примиренческо поведение, категоричен е треньорът на Локо

Треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков бе изключително щастлив от победата над Левски с 2:1. Ето какво каза специалистът на пресконференцията след мача на Герена:

„Не мога да крия, че съм доволен и радостен от победата. На този стадион се играе много трудно. Ние подходихме с голям респект към отбора на Левски. Доволен съм и от спазването на дисциплината в нашия отбор.

Въпреки че през второто полувреме и домакините имаха някои шансове за гол, аз мисля, че нашият отбор заслужаваше повече победата в този двубой. Очаквах срещата да се развие още по-трудно, отколкото се разви днес. Нашият отбор показа характер. В последните минути малко се дръпнахме назад, но успяхме да задържим резултата и заслужено победихме. Пак повтарям, че играхме много дисциплинирано и затова победихме.

Защо да не съм сънувал такъв старт – 4 точки от ЦСКА и Левски в София? Някак не ми звучи добре този въпрос. Фактът, че аз съм треньор на Локомотив и фактът, че има такова ръководство в Локомотив, това означава, че ние не сме отбор, който има примиренческо поведение. Ние сме отбор, който ще се бори във всеки един мач за победа.

Не може да говорим, че сега амбициите ни са пораснали. Ние сме умерени и това се опитвам да втълпя на момчетата и на всички, които работят в Локомотив. Победите и радостите от тях се изживяват, но трябва да бъдем по-умерени и да приемаме по-нормално нещата. Еуфория, по-голяма от необходимото, няма да се очаква в нашия отбор. В България много бързо се палим и много бързо угасваме”.