Полицаи счупили прозореца на Белия автобус с депутати (ВИДЕО)

То било пукнато и имало опасност за народните представители, заявиха от СДВР

Нощта на сблъсъците пред парламента, когато автобус с депутати направи най-нелепия "тур за овации", продължава да предизвиква ожесточени коментари в социалните мрежи.

Сайтът noresharski.com пусна видеоклип, а немалко потребители твърдят, че полицията е извършила манипулация. Първоначално органите на реда твърдяха, че прозорците на автобуса са счупени с камъни от протестиращите, но хората са категорични, че това е дело на униформените.

Напълно е възможно сценарият за конфронтация да продължава с трошене на стъкла от полицаите, коментираха в интернет. Абсурд, с щит стъкло не може да се троши. Униформените просто избутват парчетата вече счупен прозорец навън, за да не пострада някой от депутатите, отговаряха други.

В отговор на видеоклипа в Youtube и показващ как стъклото на прословутия бял автобус зад парламента се чупи отвътре навън, от СДВР излязоха с позиция.

"Действително полицаите в автобуса са избутали стъклото навън, но то вече е било пукнато и е имало опасност да се счупи на малки парчета и да рани хората вътре. Видеото от напрегнатата нощ на 23 срещу 24 юли е заснето с любителска камера", съобщава bTV. На него се вижда как стъклото се чупи навън, а вътре се вижда служител на реда.

Според мненията под видеото в социалната мрежа, това доказва, че протестиращите нямат вина за размириците, а те са били предизвикани от самите служители на реда.