Започва Международният фолклорен фестивал

Мисия Пловдив

29-07-2013, 10:27

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

340 изпълнители и танцьори ще се вихрят в Пловдив

Ансамбли от 9 страни ще вземат участие в 19-ото издание на Международния фолклорен фестивал, който ще се проведе в Пловдив тази седмица.

Общо във фолклорния фестивал от 29 юли до 3 август ще се включат над 340 изпълнители и танцьори. Шествия и концерти ще изнесат състави от Армения, Венецуела, Индонезия, Италия, Словакия, Словения, Гърция и Румъния.

Символичен домакин на форума тази година е фолклорният ансамбъл към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. В програмата са включени и Фолклорният ансамбъл "Слав Бойкин” от град Раковски, столичният клуб "Танец” и плевенския състав "Кайлъка”.

Традиционните шествия по Главната улица ще започват всеки ден от 17,30 ч. от Дом "Левски”. След това групите ще имат изпълнения на сцената пред общината от 18 часа, а от 20 часа е общият им концерт на Античния театър. Тази година фестивалът е с 1 ден повече и ще струва на общината 90 000 лв.

Екзотичен дебютант на форума тази година е Индонезия, която ще представи любопитна страна от разнообразната си култура – подчерта зам.-кметът Стефан Стоянов.