Само в SL: Младенов губел делото за 150 000 евро, затова го прекратил

Спорт

29-07-2013, 13:55

Автор:

Васил Хаджийски, Sportline.bg

Всичко от Автора

"В името на ЦСКА", се оказа чист популизъм от страна на треньора за пред феновете

Прословутото решение на Стойчо Младенов да се откаже от 150 000 евро неустойка в името на ЦСКА е чист популизъм. Това, в което треньорът на "аремйците" отдавна е доказал, че е най-добър. Sportline.bg научи, че Младенов така или иначе е щял да загуби делото, в което претендира за крупната сума. Причината - в трудовото право няма параграф, по който да може да бъде изплатена неустойка. Такъв термин изобщо не съществува в трудовоправното законодателство, на което се е опрял Младенов. Припомняме, че Младенов претендираше за колосалната сума, тъй като беше дисциплинарно уволнен от ЦСКА.

"В името на ЦСКА, старши треньорът Стойчо Младенов оттегля заведеното от него срещу клуба дело и се отказва от неустойката в размер на 150 хиляди евро", трогателно написа вчера официалният сайт на "червените".

Както е известно, преди дни "в името на ЦСКА" Младенов назначи сина си на длъжност с неясни отговорности, от която младши да прибира 9200 лева на месец заплата. Самият Стойчо се подписва под 10 000 евро месечно, а ще прибере и 4 транша по 15 000 евро. Това не е окончателната сума, а тя може да набъбне при продаден играч в чуждестранен клуб или привлечен спонсор.