Цимбика: Договорът на Стойчо с ЦСКА е тежък конфликт на интереси

Спорт

29-07-2013, 14:43

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Той ще взима 25 000 лева, а синът му за 8 бона носи конуси", разкри Стоянов

Довереният на "Титан" Калоян Стоянов бе специален гост в днешното Актуално студио "Дерби". Ето и най-интересното от изказването на Цимбика. припомняме, че през миналата седмица той беше задържан за 72 часа, за това, че заплашил треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов с убийство:

"Радвам се, че имам възможност да изкажа мнението си. Докато бях в ареста Стойчо и слугинажът му се възползваха от ситуацията да залеят медиите с глупости. Шефът на БФС отдавна е опериран от съвест. Ако намери договора на Стойчо - да ми го прати, да го разгледам. Нямам лиценз за мениджър, така че няма как да ми го вземат. Все едно да вземат лиценза на сина на Младенов.

Относно ония 150 000 евро, които били опростени от новия "месия", трябва да подчертая, че Стойчо не може да опрости на ЦСКА пари, които не е притежавал. Младенов е уволнен дисциплинарно. Загубена кауза е да се бори за това.

Относно скандала - всичко беше изопачено до такава степен, че... Не съм слизал в съблекалнята. Думата "винкел" не съм я ползвал. Оставил съм си винкела навън, че да не задействам детекторите. За Стойчо ни винкел ми трябва, ни отварачка за консерви. Питах Стойчо какво мисли да прави с новото ръководство. Те дойдоха като спасители на клуба, а всъщност до момента спасителите на ЦСКА не са дали и един лев. Трябват пари, хора. Какво спасявате, без да влагате никаква сума?

Като фен потърсих отговорност на Стойчо и го питах защо ще взима толкова много пари. Това е най-тежкият момент за клуба, а той идва с огромните претенции - финансови и всякакви. Това не са лекарите, които ще излекуват ЦСКА. Люксембургски ли са им фирмите, марсиански ли - не знам. Един лев не са дали тия "оранжеви", "червени" и каквито и да било шампиони и сърца. Имаме някакви хора с по 30 000 лева заплати. Кой ще ги плаща тях? Португалци някакви, бразилци и т.н. Идеята беше да се започне с родни футболисти, да са ни юноши и да се задействаме. Такъв беше Томи Костадинов, но Стойчо просто дойде и го изрита. Защо, питам аз? За да дойдат някакви нови, по-стари футболисти, за които не е ясно как се избира.

Заплатата на Стойчо е донесена в ЦСКА в запечатан плик. Защо се крие? Така обижда клуба! Аз обаче знам какви са парите. Младенов ще взима 25 000 лева + 4 транша на обща стойност 120 000 лева. Това било свободен трансфер, а? Нали идва да спасява ЦСКА? Той слага воденични камъни на клуба, а никого не спасява. Очакват се парите от Делев и Тонев, които най-вероятно ще отидат именно за тия работи. След това знаете какво следва - балонът се пука и започваме с проблемите наново. Защо Стойчо има клауза в договора, според която ще взима пари, при трансфери на състезатели извън клуба? Това е тежък конфликт на интереси. Тоест той ще си продава футболисти, а няма да иска да възстановява и спасява клуба. Третираме ЦСКА като земеделска площ. Все едно, че сме сергия, изложили сме някакви неща и ги продаваме на безценица.

Синът на Младенов носи конуси за 8 000 лева, докато треньорите от ДЮШ не са взимали пари половин година. Има футболисти, които също не са взимали пари, ама онзи с конусите взима. Имаме диктатура на Стойчо Младенов в Борисовата градина. Водихме футболисти на Стойчо наготово, а той ги отпращаше просто така - без да ги е гледал. Защо махаме наши кадри, а идват на тяхно място някакви уж-професионалисти. Нали идеята беше да залагаме на юношите? Не можеш да твърдиш, че обичаш един клуб, а да го съдиш 3 пъти. Нали се съдиха със Сашо Томов, а сега се гушкат по снимките.

Не съм заплашвал Младенов! Категоричен съм. Нека покаже колко взима! Предизвиквам го да оповести заплатата си. Няма друг треньор в "А" група, с такъв договор и с толкова претенции в него.

Спрокел в момента е неизменен титуляр в Ботев и играе чудесно. А беше отпратен от Стойчо. Още дължим пари за Сивард. По същата схема беше отпратена едно португалче преди време, защото не свърши работа на младшия Стойчо. Не успяха да продадат Младенов и съответно португалчето бе махнато, въпреки добрите си представяния. В последствие той поигра за Блекбърн и вкара два гола на Ливърпул. Тоест кой работи за клуба? За доброто на ЦСКА? Стойчо ли? Не съвсем. Има изход от кризата в клуба, но той не е "Моисеят" Младенов.

В ЦСКА трябва да е така, както го прави г-н Ганчев - с минимални средства да се постигнат максимални цели. Не знам от какво се е уплашил Гриша Ганчев, но след като няколко от неговите състезатели не дойдоха, той просто забави темпо. Питайте го него защо се е отказал", завърши той.