Съдът решава за общо наказание на осъждан за отвличане

Крими

29-07-2013, 15:08

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Окръжен съд –Добрич, обяви за решаване групиране на две наказания, наложени с присъди от 2012 г. на 32-годишния Боян Ф. Иванов, съобщават от съда.

 На 11 януари 2012 г. той е бил признат за виновен от Районен съд – Варна, за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице и за държане на наркотични вещества. Осъден е на 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години и 6 месеца изпитателен срок. Присъдата е влязла в сила на 10.04.2012 г. Наложена му е и глоба в размер на 3 000 лв.

С присъда от 22.06.2012 г. на Окръжен съд – Добрич, той е признат за виновен в извършване на отвличане и противозаконно лишаване от свобода. Осъден е на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. .

Окръжна прокуратура – Добрич, предлага да бъдат групиране двете наказания като се определи Иванов да изтърпи общо наказание 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно. Прокурорът иска това наказание да бъде увеличено с 1 година лишаване от свобода. Той се мотивира с интензивната престъпна дейност на 32-годишния – за 8 месеца той е извършил 3 престъпления от общ характер като 2 от тях са тежки. Предлага се, към това наказание да бъде присъединена глобата, постановена с първата присъда на Иванов.

Адвокатът на Иванов пледира да се определи общо наказание, което да бъде условно търпяно от подзащитния му. Той представи документ за плащане на глобата, постановена с присъдата на Районен съд – Варна.

 

Окръжен съд – Добрич, ще се произнесе по предложението в законния 30-дневен срок.