Приморско гради Ботаническа градина

Туризъм

30-07-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Общината ще си сътрудничи със Софийски университет „Св. Климент Охридски” и „Приморско клуб” ЕАД

Договор за сътрудничество между кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, ректорът на  Софийски университет „Св. Климент Охридски”  проф. д.и.н. Иван Илчев и председателя на Борда на директорите на „Приморско клуб” ЕАД Красимир Станев бе подписан на официална среща днес.

С подписването на този контракт общината ще има възможност в рамките на три години чрез съвместни дейности да  развива потенциала си в науката, образованието и туризма. Договорът предвижда създаване на Черноморски конгресен център и провеждането на Първата европейска научна конференция за пясъчни дюни: „Флора, растителност – консервационна значимост, заплахи, опазване и управление. По повод 125-та годишнина на Софийски университет ще се възстанови традиционната среща на млади учени, както и ще бъде приет общ план за студентски стажове за 2014 г. Предвидено е и представяне на община Приморско на международната изложба – културен форум „Откриването на Черно море”. Споразумението включва и изработка на интегрален план за управление на природния и културно-исторически комплекс „Ропотамо”, както и създаване на Ботаническа градина.

 

Документът за сътрудничество е отворен и към него могат да се присъединят нови участници – общини и организации, свързани с науката, културата, образованието и туризма.