Нови рокади в ГЕРБ, махат кмета на "Западен"

Мисия Пловдив

30-07-2013, 10:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Десислава Желязкова: Тотев разцепва ГЕРБ

Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Колев ще бъде новият кмет на район "Западен" в Пловдив. Предложението на кмета Иван Тотев ще бъде гласувано на сесията на общинския съвет в четвъртък. Затова ще се гледа и предсрочното освобождаване на Десислава Желязкова, която две години бе начело на администрацията.

Бившият шеф на "ВиК" Валентин Василев поема кметството в "Южен".

Кметът на район "Западен" Десислава Желязкова определи предстоящото си уволнение не само като нарочна атака срещу себе си, но и като ход за разцепване на партията. В интервю за Радио Пловдив тя каза, че е научила за освобождаването си от медиите като и до момента не е успяла да разговаря с кмета Иван Тотев.

По думите на Желязкова кметът и лидер на ГЕРБ Иван Тотев с действията си разцепва партията като ударът е насочен срещу учредители на партията. Според Желязкова се търси място за общинския съветник Димитър Колев.

Тя определи поведението на кмета като детинско и обеща да коментира „как се разрушава морала и принципите” след като мине сесията на общинския съвет, когато ще се гласува освобождаването й.