Закопчаха 12 при нощна акция в Слънчев бряг

Крими

30-07-2013, 15:05

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Спецоперациите и проверките продължават с пълна сила и през август, предупреждава шефът на ОД МВР комисар Милен Димитров

12 души са били арестувани за различни провинения при среднощна полицейска акция в Слънчев бряг.

Ченгетата се шетали из комплекса между 22 ч. снощи и 6 ч. тази сутрин. 5-има от задържаните са прибрани в ареста за притежание и търговия с дрога. В районното попаднали и 7 джебчийки, които работели по отиграната вече години схема да предлагат секс срещу заплащане, а всъщност да обират летовниците.

По време на акцията са проверени общо над 100 души и 19 автомобила, седем човека са получили актове, уточниха от полицията.

От петимата, прибрани за дрога, срещу трима е започнало полицейско производство.
39-годишен софиянец пък ще бъде съден по бързата процедура за употреба на наркотици. Той бил сгащен в мерцедеса си на кръговото до бензиностанция ОMV в бургаския к-с „Зорница”. При тестването с дрегер станало ясно, че мъжът е надрусан с кокаин.
Полицейска закрила е дадена на две деца, които били заварени да скитат по алеите в Слънчев бряг без надзор от родител или друг възрастен.

Оказало се, че малчуганите не са бездомни, нито са изпратени да просят, но докато родителите им работели по сергиите в комплекса, хлапетата били оставени да се грижат сами за себе си. Те ще бъдат санкционирани по закона за закрила на детето с актове.

Паралелно с акцията в Слънчев бряг ченгетата от районното в Поморие започнали масови проверки за пияни шофьори. Дрегерът влязъл в употреба за 112 водачи, като в 3 от случаите дал положителен резултат. Според полицейските данни двама от почерпените шофьори имали под 1,2 промила алкохол в кръвта, последният обаче е над тази стойност.

Шефът на ОД МВР комисар Милен Димитров предупреждава, че специализираните акции и масовите проверки ще продължат с пълна сила и през отпускарския август.
Приоритетни ще бъдат тези за нарушения по пътя – висока скорост, колани, шофиране след алкохол или наркотици, както и за притежание и търговия с дрога.
В същото време обаче местните полицаи ще продължат да следят и да взимат мерки за по-малко кражби, ограничаване на просещите по алеите на курортните градове, джебчийските кражби и уличния чейндж.