ПловдивУтре: 31 юли

Мисия Пловдив

30-07-2013, 17:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случи утре в Пловдив

Жегите намаляват. За сряда синоптиците прогнозират понижение на температурите в границите 27-32 градуса. В Пловдив максималната температура утре ще бъде около 33 градуса, в четвъртък – 30.

31 юли през годините:

1877 г. — Руско-турска война (1877-1878): В Битката при Стара Загора войските на Сюлейман паша превземат и опожаряват Стара Загора.

1997 г. — Приет е настоящият герб на България, изработен по проект на Николай Гогов и Георги Чапкънов, в който има 3 лъва и 4 корони.

31 юли е Ден на африканските жени, международен ден на кооперативите и ден на Велинград.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА В СРЯДА?

В Пловдив остава затворен част от булевард „Менделеев“. Линии 10, 17 и 99 са с променени маршрути. В ремонт е източното платно в участъка от „Менделеев” до булевард „Санкт Петербург”. Ограничението ще е в сила до 12 август включително.

За утре е насрочено първото заседание по делото срещу Георги Енев, станал популярен като Жоро Милионера. Срещу него е повдигнато обвинение, че е присвоил близо милион и половина лева от инкасо автомобил.

Досега не е ясно къде са банкнотите, изчезнали на 22 юни м.г. По делото са разпитани над 40 свидетели. Наказанието, което предвижда законът, е от 10 до 20 години затвор и конфискация на имущество. Делото е насрочено и за 1 август.

В 10.30 часа кметът на райот Централен Райна Петрова ще даде пресконференция на детската площадка на бул. "Шести септември". Основна тема - състоянието на детските и спортните площадки в района.  

В 11.45 ч. в заседателната зала на община Пловдив ще има пресконференция след заседанието на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Ще станат ясни данни за първото шестмесечие за 2013 година и мерките за противодействие.

В 13.00 часа заместник-кметът Стефан Стоянов ще посрещне ръководителите и представители на съставите-участници в XIX Международен фолклорен фестивал в Пловдив.

Община Марица стартира проект за повишаване на квалификацията на служителите си за по-добро управление на общините и предоставяне на качествени административни услуги за бизнеса и гражданите. В рамките на една година ще бъдат обучени минимум 83 служители от администрацията на община „Марица” и кметствата в 19-те населени места. Дейностите по проекта ще бъдат представени в сряда от 11.00 часа в заседателната зала на община Марица.

Гражданска работна група от родители на деца, болни от муковисцидоза и пациенти, страдащи от рядкото заболяване, инициира Кампанията "Муковисцидоза - да добавим живот". От утре във фейсбук страницата на кампанията гражданската група ще бъде сформирана като събитие и в него всеки, който желае, ще може да се включи с предложения за подобряване качеството на грижа за пациентите с това заболяване, както и да сподели личен опит от проблеми, които се е срещал и има идея как да се решат в бъдеще. Споделеното ще бъде систематизирано и ще послужи на работната група към Министерството на здравеопазването, в която ще участват пациенти и родители на болни деца.

Ателие „С детски ръце и сърце” кани деца и родители в 17 часа в сърцето на Стария Пловдив, за да творят и да се забавляват заедно. Подробности за инициативата вижте ТУК.

Премиери в кината:

Най-добрата оферта (2013) Премиера

БСП - Бесни Страшни Пенсии 2 (2013) Предпремиера

Върколакът (2013) Премиера