Бивш младежки национал на Гърция идва в Локо

Спорт

30-07-2013, 17:58

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Дефанзивният халф Константинос Триантафилу може да дебютира в контролата срещу Евроколеж

Нов гръцки футболист ще подсили състава на Локо (Пд), съобщава БЛИЦ. Според медията става въпрос за 22-годишния Костас Трендафилу, който е играч на втородивизионния гръцки Пансерайкос.

От същия отбор това лято на Лаута се завърна Йордан Тодоров. В Пансерайкос Трeндафилу е бил съотборник и с друг бивш играч на "смърфовете" - корсиканският вратар Флориан Лучини, както и с Фелипе Да Коща, минал пред ЦСКА и "Левски".

Проверка на Plovdivutre.bg установи, че всъщност въпросното ново попълнение се казва Константинос Триантафилу и играе предимно като дефанзивен халф, въпреки че има мачове и като централен защитник.

Интересното е, че в Пансерайкос Костас играе заедно със своя брат близнак – Дамянос Триантафилу, който също е бранител, но се подвизава предимно като десен бек.

Двамата са родени на 2 април 1991 година в Серес. Костас има мачове за младежкия национален отбор на Гърция, като последната му официална международна проява е от 29 февруари 2012 година на мача между Гърция и Германия.

През последния сезон във втора дивизия на Гърция Костас Триантафилу е изиграл 24 мача, няма отбелязан гол, като е получил 6 жълти картона. Статистиката му за предишния сезон е също 24 мача, но с 1 гол, 5 жълти и 2 червени картона, установи още Plovdivutre.bg.

Oчаква се Триантафилу да дебютира с екипа на "смърфовете" в контролата с Евроколеж (Пд), която е от 19:00 часа в четвъртък на Лаута. Първата тренировка на дефанзивният халф пък ще бъде утре от 18,00 часа.