Спартак би Витоша, после падна лошо от Марек

Спорт

30-07-2013, 18:50

Снимка:

spartakpd.info (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Синьо-белите уредиха контрола с Хасково утре в Катуница

Спартак (Пд) записа победа и загуба в последните си две контроли играни през изминалата седмица, информираха от клуба. Първо синьо-белите победиха тима на Витоша (Долна Диканя) с 4:3, а след това загубиха с 0:3 от коравия отбор на Марек (Дупница).

В срещата с Витоша, играна в Самоков, Спартак поведе още в 14-ата минута с гол на Ст. Димитров, а в 40-ата Св.Читаков покачи на 2:0 в полза на Спартак. Малко преди края на първата част отборът от Долна Диканя върна един гол.

В началото на второто полувреме само за 2 минути Спартак вкара 2 гола чрез Читаков, за да доведе резултата до 4:1. В 52-та и 66-ата минути Витоша върна два гола и направи резултата 3:4.

В срещата с Марек, играна в Дупница пред около 200 зрители, Спартак се опита да се противопостави на силните домакини, но не успя и загуби с 3:0. Резултатът бе открит в 34-ата минута – 1:0, така завърши и полувремето. След почивката в 60-ата минута Марек направи 2:0, а в 70-ата минута бе оформен и крайният резултат 3:0. Срещата няма да се запомни с кой знае какво за Спартак, но въпреки резултата тя бе полезна с оглед на етапа на подготовката и добрия съперник, който се очертава да е сред лидерите във втория ни ешалон.

Спартак има и няколко контузени играчи: Цв. Йотов - проблеми с коляното (на инжекции, за да излезе в тренировките), Кордов - обърнат глезен и Кочев - разтежение.

В същото време спортно-техническият щаб уреди нова контрола преди започването на първенството в Югоизточната "В"група. "Гладиаторите" ще премерят сили с отбора на Хасково. Мачът ще се играе в сряда (31 юли) от 18 часа на стадиона в Катуница.

От ръководството довериха за официалния сайт на клуба, че се търси и още една контрола с по-лек съперник, която ще се играе в петък или събота.

Припомняме, че на 1 август от 12 часа в Пловдив ще се тегли жребият за програмата на Югоизточната "В" група.