Проект повишава реализацията на младите хора

Мисия

31-07-2013, 10:32

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

В Павел баня приключи проектът за улесняване на прехода от училище към работното място

През настоящата учебна година Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, започна работа по ПРОЕКТ:„УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и е с продължителност 3 години. Учениците имаха възможност да започнат практика в реална работна среда, която се заплаща срещу действителен брой отработени часове.
Основната цел на проекта е възпитаниците на гимназията да придобият по-голям практически опит и по-добри професионални умения и компетенции. Даниела Андонова – директор на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и ръководител на проекта уточни, че участието  в този проект ще улесни прехода от училище към работното място и ще повиши успешната реализация на младите хора от гимназията на пазара на труда. От друга страна, включването в проект „Ученически практики” създава стабилни партньорства с работодателите от региона и възможност за подбор на ученици, доказали умения в реална работна среда.
На всички стажанти, успешно приключили стажа в реални работни условия, бяха връчени европейски сертификати за участие и  бяха раздадени стипендии в размер на 300 лева.