Русе в окото на бурята (ВИДЕО)

Потоп и градушка се стовариха вчера вурху града

Вятър, вода и лед. Отприщената ярост на природата се изсипа вчера върху главите на русенци, парализирайки живота в града. Порой и градушка с размерите на лешник наводниха улиците, а температурата се понижи рязко от 39 на 20 градуса.Възлови кръстовища и булеварди бяха блокирани за часове, а за какъвто и да е вид градски транспорт – освен, може би, лодки - и дума не можеше да става. Десетки автомобили останаха закъсали по улиците, затънали до вратите си във вода.

Десетки любителски видеозаписи показват градските квартали, превърнали се в една малка Венеция. Улиците се превърнаха в реки, по които малцина късметлии успяха да се приберат по домовете си. Няколко дървета бяха изкоренени от бурята и захвърлени по тротоарите като детски играчки. Градските канали преляха, а десетки отходни шахти бликнака като гейзери насред булевардите.

По-късно през следобеда валежите спряха, а гръмотевиците вече не раздираха небето. Някои от улиците в града станаха отново проходими, докато други продължаваха да бъдат залети от водата. Движението постепенно бе възстановено, а за масови щети и поражения до момента няма информация.