Правителството се самоодобри

Политика

31-07-2013, 13:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Планът "Орешарски": Рестарт на "Белене"!

Планът "Орешарски" при БСП, после и в НС

Кабинетът все пак има намерение да строи АЕЦ "Белене"

Министерският съвет прие управленската си програма "Държавност, развитие, справедливост – икономически и социални приоритети на правителството на Република България".

На 26 юли Орешарски представи плана си на заседание на Националния съвет на БСП. Тогава той обясни, че кабинетът му ще залага на приемственост, отчете вече свършеното и направи план за близкото бъдеще. Управляващите имат намерение да запазят Валутния борд и да работят за запазване на стабилността на банковата система, за продължаване на европейската интеграция и за развитието на инфраструктурата.
 
Сред обещанията на правителството са още активни мерки срещу бедността, монополна политика във всички сектори, отстояване на националните интереси в европейската и външната политика на държавата, ясно и открито поставяне на проблемите и търсене на решения.

В проекта за управленска програма на правителството е залегнало и рестартиране на проекта "Белене".  В глава "Спасяване на българската енергетика" е записано: При потвърждаване на технико-икономическите характеристики на проекта "Белене" и прогнозите за електропотреблението в региона и България - рестартиране на проекта с ясна финансова структура. Предвиждат се преговори с Росатом с оглед решаване на проблемите, възникнали по проекта "Белене".