Шефът на МБАЛ Бургас подаде оставка

Мисия Бургас

31-07-2013, 14:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бордът на директорите остава непокътнат

Изпълнителният директор на бургаската МБАЛ - д-р Георги Матев е подал осавка в понеделник вечерта, след три години успешна работа като административен ръководител на най-голямото здравно заведение в областта.

От болницата отказаха коментар относно мотивите за депозираното желание за напускане на поста. Д-р Матев също отказа да коментира причините за взетото решение. Дългогодишният шеф на отделението по реанимация единствено уточни, че решението му е свързано с лични причини, а не с оказан политически натиск. 

Освен неговата оставка друга депозирана на този етап от членовете на борда на директорите няма, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ - Бургас.

От днес шефът на болницата излиза в платен годишен отпуск, а на поста му временно ще застане д-р Бойко Миразчийски.

За по-малко от три години, д-р Георги Матев успя да реализира четири големи проекта в болницата. Там беше открит първият хоспис, отделение за асистирата репродукция, обновен корпус на инфекциозното отделение и хеликоптерна площадка за въздушна линейка.

Д-р Матев ще влезе в историята на управлението на болницата и с успешната мисия по спасяването на изралеските туристи, ранени при взрива на летище Бургас вечерта на 18 юли 2012 година.