Рокади в "Български пощи" и "Пристанище Бургас"

Новите ръководители имат опит, похвалиха се от Министерство на транспорта

Промени в ръководствата на  "Български пощи" и "Пристанище Бургас" направи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Изпълнителен директор на "Български пощи"  става Пламен Павлов. Нов член на Управителния съвет на държавното дружестово е и Цветана Костадинова. Никола Шерлетов, който и до сега бе част от ръководството, е избран за председател на Съвета на директорите на дружеството.

От министерството на транспорта се похвалиха, че новите попълнения имат опит в системата. Преди да заеме сегашния си пост Пламен Павлов е  отговарял  за преструктурирането на  "Български пощи"  и връзка с териториалните поделения на дружеството. Отново  там е бил  и директор  "Управление на човешките ресурси и собствеността" . Преди това  Павлов е работил в БТК АД
Цветана Костадинова работи в Български пощи от 2011 г. като директор на дирекция "Финанси и икономика". Преди това е заемала различни позиции в частни компании, като е отговаряла за финансово-счетоводната им дейност
Новите шефове в "Пристанище Бургас" също са хора с опит.
Новоназначеният изпълнителен директор на дружеството е заемал  различни длъжности в "Пристанище Бургас" ЕАД, "Порт Бургас – Дружество за работна сила" ЕООД, "Lion Shipping and Chartering" Ltd, СОМАТ и др. Изкарал е и стаж в инвестиционната компания Morgan Stanley, гр. Портсмут, Ню Хампшир, САЩ.
Председател на съвета на директорите ще бъде Аргир Бояджиев. Той вече има опит на тази позиция в дружеството, бил е и  изпълнителен директор.  Другият член на Управителния съвет на "Пристанище Бургас"  е Александър Калчев.
.Той е работил на различни длъжности в Параходство БМФ и БМКЦ, в това число и като капитан и помощник-капитан.