КЗК отмени обществена поръчка в Тервел

Мисия Добрич

31-07-2013, 14:36

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Тервел за обявяване класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Разширение и реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води на град Тервел".

 От КЗК са установили, че при връщането на процедурата за ново разглеждане, комисията за оценка и класиране на офертите не е разбрала указанията на КЗК и наново е изискала документи за съответствие с изискванията на възложителя от участник, за който вече е констатирано, че не отговаря на условията за допустимост.

Вместо да предложи Консорциум „Пътно строителство - Арема Тервел 2012" за отстраняване от процедурата, комисията е изискала и разгледала нови документи с цел доказване на квалификацията на ключов експерт.

 Комисията е установила, че и офертата на жалбоподателя ДЗЗД „Енбио - Тервел" не отговаря на минималните изисквания на възложителя за необходима квалификация. Така е налице несъответствие на всички подадени оферти с предварително обявените условия от възложителя.

Комисията е върнала преписката на възложителя за прекратяване на процедурата, тъй като няма оферта, която да отговаря на изискванията от документацията за участие.