БСП: Общината скъпо купува, евтино продава

Мисия Пловдив

31-07-2013, 14:59

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Червените съветници против продаване на терен в "Западен" и в района около хижа "Здравец"

Продажбата е единственият начин за управление и разпореждане с общинската собственост, заяви общинският съветник от БСП Атанас Петков. По думите му множеството разпоредителни сделки, включени в дневния ред на утрешната сесия, са поредното доказателство на  изразената от него позиция.

Петков се възмути от преотреждането на 6 дка зелена площ в район Западен от публична в частна общинска собственост. Според него следващата стъпка на управляващите в Пловдив е да продадат терена. Намерението им става ясно от записаното в предложението, което позволява застрояване на една трета от терена, поясни Петков. Недопустимо е да се лишават пловдивчани от зелени пространства, като се използва благовидния повод за корекция на пропуск в Общия устройствен план, направен в предишен мандат, категорични са съветниците социалисти.

Минка Сърнешка поясни, че групата на БСП ще настоява да не се продава собствеността на общината в района около хижа Здравец. Настояваме сградата, прилежащите постройки и трите декари площ да се запазят и развият като детски лагер, каза тя. Според нея продажбата на апетитния обект в сърцето на парк Родопи за цена от 210 000 лв е необоснована.

Сърнешка се натъкнала и на завишени разходи за ремонт, които според вносителите възлизат на 132 000 лв. Предложената план-сметка за ремонтни дейности е за 180 кв.м, а по нотариален акт площта на сградата е с 40 кв. м. по-малко, посочи разминаването съветничката от БСП. Колежката й в група Димитринка Вакрилова каза, че утре социалистите  ще предложат сградата на Дома за деца „Рада Киркович”, който предстои да бъде закрит, да се отреди за втори дом за стари хора. Пловдив има нужда от такъв тип социална институция, поясни Вакрилова.

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен