"Родител на лято 2013"

Стара Загора Лайф

31-07-2013, 18:42

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Деца и родители се обучаваха на безопасност в планината (СНИМКИ)

Общо 25 родители и деца от общинските училища в Стара Загора участваха в края на месец юли в двудневен поход до хижа"Бачо Киро" в Стара планина, като обучение побезопасност в планината. За споделеното време и приятни емоции, родителите на 12 старозагорски деца на възрастот 4 до 18 години получиха приз "Родител на лято 2013 година”.
За четвърта поредна година Центърът за превантивна и психолого-консултативна дейност към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Община Стара Загора предоставя възможност за приятна и пълноценна ваканция на децата. Програмата „Ваканция 2013” предложи на децата, според интересите им, да се включат в разнообразни дейности през целия юли.
Основни цели на организаторите бяха участниците да получат базови знания за поведение в планината сред красивите природни и национални забележителности, да се поощри диалогът между деца и родители, да се провокира и насърчи отговорното родителство, да се презентират позитивни модели на взаимоотношения между децата, с техните родители, както и между самите родители.Посещения в пещерата"Бачо Киро" и Дряновския манастир,разходка по екопътека, игри и забавления на децата,споделяне на родителски опит и дискутиране на казуси -това бяха част от акцентите, които предложиха опитните педагози.