Днес “Берое” привлече Костадин Стоянов

Спорт

31-07-2013, 18:48

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Защитникът пристигна в Стара Загора със свободен трансфер и стана третото ново попълнение след вратаря Благой Макенджиев и бразилското крило Евандро Ронкато

“Идвам в “Берое” с добро настроение и желание да помогна на отбора в битката за челните позиции в първенството.Надявам се,че ще се представим отлично и радваме феновете с играта си.Пожелавам на всички нови колеги да бъдат здрави, без контузии и заедно вървим нагоре”, бяха първите думи на Стоянов като играч на старозагорци.
Костадин Стоянов е роден на 2 май 1986 г. в Сливен. Висок е 180 см и се представя отлично във всички зони на защитата.
Започва своята кариера в местния отбор “Сливен”,на 16-годишна възраст е привлечен в школата на“Черноморец” (Бургас), където дебютира за мъжкия тим на “акулите” в през сезон 2004/05.Първият му мач е срещу “Литекс” (Ловеч),като влиза на полувремето.
След това преминава в “Загорец” (Нова Загора),където изкарва 2 сезона в “Б” футболна група и Югоизточната “В” група.Лятото на 2007 е повикан в националния отбор за аматьори,където се представя силно, а България губи финала на европейско пьрвенство от Полша с 2-1 в продължения.
След първенството е желан от редица отбори в България, но избира да продължи своята кариера в ОФК “Сливен”, където същият сезон отборът става първи и печели промоция в “А” група ,след 15 годишно отсъствие.Има 48 мача за “войводите”,в които отбелязва 2 гола.
През юни 2009 г. преминава в състава на ЦСКА, където изиграва 61 мача и отбелязва 3 гола за първенство. Взима участие и в 13 мача от евротурнирите. Носител на Купата и Суперкупата на България с “червените”.
Има 2 мача за мъжкия национален отбор на България.