„Б" група се разпада - още един отбор отказа участие

Спорт

31-07-2013, 21:07

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Чавдар и Светкавица напуснаха групата

Чавдар (Етрополе) също се отказа от участие в „Б" група. Клубът изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, в което декларира, че няма да започне участието си в първенството в края на тази седмица. 24 часа по-рано същото стори и Светкавица (Търговище), пише topsport.bg.

Така броени дни преди старта на сезона в „Б" група, неяснотата около първенството е пълна. На този етап не се знае ще замени ли някой Светкавица и Чавдар, или първенството ще започне без тях.

В същото време пък стана ясно, че далеч не е ясна и съдбата на Миньор Перник. Не е изключено в дните до края на седмицата „чуковете" също да обявят абдикирането си от „Б" група.

„До 14:00 часа утре Чавдар (Етрополе) и Миньор (Перник) трябва да се явят на заседанието на СТК. В края на работния ден в четвъртък БФС ще обяви окончателният състав на „Б" група. Засега ще ви помоля да не се спекулира как ще се попълва групата, има си нормативни документи. Със сигурност „Б" група трябва да запази формата си от 14 отбора", заяви пред Topsport.bg Веселин Маркович, секретар на направление Спортно-техническо към БФС.

В същото време ръководни кадри от третодивизионните засега Хасково и Дунав (Русе) разкриха пред медията ни, че в телефонни разговори, фактори от БФС са им казали да имат готовност за скок в професионалния футбол.