Лудогорец удари Партизан с 2:1 в Шампионската лига

Спорт

31-07-2013, 22:27

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Саша Маркович откри в 49-ата минута, Марселиньо изравни в 54-ата, Мишо Александров даде преднина на домакините в 67-ата

Лудогорец взе престижна победа над сръбския Партизан (Белград) с 2:1 в първия мач от трети квалификационен кръг на Шампионската лига, пише Sportline.bg. Така реваншът след седмица в столицата на западната ни съседка се очертава тежък. Крайният успех от сблъсъка обаче съвсем не е невъзможен за отбора на Стойчо Стоев. На пълния стадион в Разград домакините допуснаха само една грешка в двубоя, която беше наказана с попадение. То беше и първото в мача, а негов автор стана Саша Маркович в 48-ата минута. Грешката пък беше на Марселиньо в наказателното поле. В 54-ата точно той поправи по най-добрия начин онова, което сбърка. Марселиньо изравни с истинска бомба по диагонал. В 67-ата резервата Михаил Александров изведе домакините напред в резултата за 2:1. В последните 5 минути гостите играха с човек по-малко заради втори жълт и съответно червен картон на Милош Йоич. От ВИП-ложата на стадиона заедно със собственика на домакините беше и президентът на БФС Борислав Михайлов, който видя успеха на разградчани.

 

Домакините започнаха двубоя със самочувствие и принудиха съперника още в първите минути да направи няколко остри влизания в краката на футболистите на Лудогорец. Първото голово положение дойде в 10-ата минута, когато Иван Стоянов опита да прехвърли вратаря на гостите, но Иван Иванов блокира удара му. След 15-ата минута домакините опитаха натиск и успяха да изнесат играта в половината на Партизан. В 18-ата минута Златински успя да изведе Безяк сам срещу вратаря на гостите, но изстрелът на нападателя на Лудогорец беше избит със сетни сили от Лукач. В 28-ата минута гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но Марко Сцепович прати топката над гредата в аут. В 36-ата Иван Стоянов опита шут от далечно разстояние, но топката не уцели вратата. В последната минута от първото полувреме Роман Безяк изстреля хубаво воле, но топката мина на около метър встрани от левия страничен стълб на вратата на Партизан.

 

Още с подновяването на играта през втората част футболистите на Лудогорец пресираха съперника. Това доведе до отлична възможност за гол във вратата на Партизан в 47-ата минута. Марселиньо получи отличен пас от Кайсара около точката за изпълнение на дузпа, но шутът му мина на сантиметри от лявата странична греда. Само три минути по-късно гостите поведоха в резултата с 1:0. Сцепович подаде на Саша Маркович в коридор. Той пое топката, Марселиньо се озова последен в защитата, сбърка фатално срещу сърбина и му позволи да прати топката в мрежата. Само 5 минути по-късно Марселиньо поправи по възможно най-добрия начин грешката си. Той беше изведен отляво и изпрати истинска бомба към вратата на Партизан. Топката влезе в мрежата на сърбите за 1:1. След откриването на резултата мачът стана двуостър и интересен. Атаките започнаха да се редят една след друга пред двете врати. В 67-ата минута пълен обрат в резултата направи влезлият 9 по-рано на терена Михаил Александров. Той получи отличен извеждащ пас зад защитата на Партизан, излъга вратаря Лукач и прати топката в мрежата му за 2:1. Цялата защита на гостите очакваше съдията да вдигне засада и дори футболистите не реагираха на ситуацията, а само изгледаха как Мишо Александров праща топката във вратата им. В 85-ата минута сърбите отанаха с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Милош Йоич. В 88-ата другата резерва на домакините Фабио Ешпиньо направи по-трудното, финтира двама защитници на Партизан в наказателното поле, шутира но вратарят на гостите успя със сетни сили да избие и де спаси отбора си от трети гол