Зов за помощ! Баща и дъщеря имат нужда от кръв, за да живеят

Животът

01-08-2013, 06:32

Снимка:

фейсбук

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баща и дъщеря се борят за живота след взрив на газова бутилка

Диан и дъщеричката му Радостина пострадаха при взрив на газова бутилка в дома им

Кръводарителска акция организират близки на пострадалите баща и дъщеря от бургаския квартал Долно Езерово.

44-годишния Диан Димитров  и 12-годишната му дъщеря Радостина пострадаха тежко при взрив на газова бутилка. 

Инцидентът стана на 18 юли в дома на семейството. Двамата бяха транспонтирани в болницата във Варна, като Диан е с близо 90% изгаряния, а Радостина с 50%.

Сега близки и приятели на пострадалите зоват за помощ.

Те са създали страница в социалната мрежа "Помощ за Диан и Радостина", в която призовават всички, които могат, да дарят кръв.

"Диан вече диша самостоятелно, но все още е в критично състояние. Радостинка претърпя две операции, но има голяма инфекция, която лекарите се опитват да овладеят. Има вероятност майката да закупува скъпи медикаменти, които болницата не осигурява. Семейството има още един син, който е със здравословни проблеми.

Макар и болницата да покрива разходите за лечението на Диан и Радостина, има други разходи, които е трудно да се покрият. Ще бъде отворена сметка, на която всеки, който има възможност и желание,може да помогне с парични средства", пишат близки на семейството на страницата във фейсбук.

Кръводарителска акция е организирана в  пенсионерския клуб в центъра на Долно Езерово, който се намира в центъра, на ул. Захари Зограф, до кафене "Ароганс". Акцията ще започне утре в 8.30 ч. до 13.00 ч. 

Днес в сградата на БЧК в к-с "Възраждане" на ъгъла на ул. "Сан Стефано" и "Калоян" също се се проведе акция.  Всеки, който иска може да дари кръв за Диан и Радостина от 8,30 до 13 ч.