Депутатите във ваканция 4 седмици

Най-доброто от печата

01-08-2013, 06:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хюсеин Хафъзов от ДПС никога не бил ваканцувал

Народните представители ще почиват от 5 до 31 август 2013 г. Това решиха депутатите със 102 гласа от БСП и ДПС. С уикендите и предвид факта, че следващото заседание е на 4-и септември, парламентът ще е празен 33 дни.

Групата на ГЕРБ в лицето на Цецка Цачева поиска през август да се работи, за да се приемат промените в Изборния кодекс. Така, когато и да е вотът, хората ще са спокойни, че има нови правила, заяви тя. "Макар и без заседания, ще подготвим кодекса в работен вид, за да се обсъжда в комисията от септември", каза по-късно зам.-шефката на НС Мая Манолова.

Два часа вря и кипя залата преди важното решение за отпуската. Зам.-шефът на парламена от ДПС Христо Бисеров се нахвърли на "демагозите от ГЕРБ", които вече 2 месеца си почивали. Други пък направиха по-обстоен отчет."

Никога през живота си не съм ваканцувал", заяви Хюсеин Хафъзов от ДПС. И сега щял да ползва времето без парламент "да слуша гласа на избирателите си и да бъде в постоянна колаборация с тях".

Заради партийни ангажименти това лято нямало да има море за Бойко Борисов. Щял да прескочи някоя събота да се топне веднъж.