Трошат кости за дългове

Най-доброто от печата

01-08-2013, 06:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

12 брутални бандити закопчани за мокри поръчки

12 брутални бандити са събирали дългове, като са трошели кости, вадели бъбреци и рязали уши. 
Това стана ясно след спецакция на МВР вчера. "Това е малка част от престъпленията им", разкри за "Стандарт" високопоставен източник от полицията. Според прокуратурата главорезите са отговорни най-малко за три убийства. Бандитите бяха арестувани едновременно в София, Монтана и Видин. 
Акцията на баретите и командосите от сектора за бързо реагиране бе наблюдавана от екип прокурори. Очаква се днес на килърите да бъдат повдигнати обвинения и имената им - обявени. 
Според неофциална информация тартор на бандата е Цветомил-Мечката, сочен за дясна ръка на Антон-Хамстера.   

Брутална банда от 12 души арестува МВР вчера. Според спецполицаи става дума за група, наследник на "Килърите" и "Наглите". Бандата е била разработвана 9 месеца, преди да започнат арестите, научи "Стандарт". Според неофициална информация шеф на групировката е дясната ръка на Антон-Хамстера - Цветомил Мечката. 
Прокуратурата и униформените твърдят, че бандата е извършила най-малко три поръчкови убийства. Освен това е изнудвала, правила е въоръжени грабежи, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди. МВР твърди, че бандитите са изключително жестоки и счупването на крак, ръка и череп било най-малкото, с което жертвата се отървавала, ако плати задълженията си. Основната дейност на групата била събиране на дългове срещу заплащане. В бандата попадали бивши затворници, които наскоро са излезнали на свобода, след като са излежали присъди за други престъпления.
Бандитите вчера бяха арестувани с помощта на Сектора за реагиране и проникване към Главна дирекция "Криминална полиция", барети, антимафиоти и колегите им от Враца и Видин, където са били арестувани част от престъпниците. 
За последно хората на Хамстера бяха уличени в разбит през март тази година канал за крадени автомобили около Монтана. Тогава бяха заловени над 20 луксозни автомобила и джипове и бяха арестувани собственикът на местна автоморга Иван Миронов и двама от работниците му. Цветомил Мечката останал на свобода, защото той поддържал контакт единствено с Иван и чрез него ръководел групата. Той единствен говорел и с Хамстера. "В момента продължават следствените действия, вероятно още в четвъртък сутринта ще изнесем информация, след като повдигнем обвиненията срещу групата", коментираха от прокуратурата за "Стандарт". 
Най-нашумелите поръчкови убийства от миналата година, останали неразкрити и до днес са взривяването на варненския рапанов бос Йордан Харасимов на 24 февруари 2012, разстрелът на бизнесмена Васил Донев-Доневио на 3 юли край с. Баня до Разлог, както и убийството на благоевградския хазартен бос Йордан Динов на 4 април 2012 г.