2 август: Още малко романтика

Слънце в Лъв, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 2 август

Петък едва ли ще ни предложи запомнящи се събития и спокойно можем да го прибавим към почивните дни. Доколко удволетворени ще се почувстваме от него, зависи от способността ни да се движим в синхрон с потоците на живота. а също и от готовността ни да се договорим с околните и да поддържаме духът на разбирателството. Или казано по друг на чин да правим онова, което се очаква от нас. Действия несъгласувани с обкръжението ни и най вече с роднини и началници още утре могат проявят последствия и да предизвикат остри конфликти. Въпреки липсата на конкретни провокации днес, периодът остава подчертано критичен, което изисква да бъдем внимателни и да преценяваме правилно рисковете и последствията от тях.

Денят вероятно ще протече малко разпиляно, затова би било добре да си съставим план и да се придържаме акуратно към него. В противен случай рискуваме хора склонни към безделие и празнодумие да ангажират голяма час от времето ни и буквално да го обсебят. Разбира се, ако в живота ви липсват значими процеси и предизвикателства спокойно можете да се насладите на почивката. И на романтиката с която хармоничния обмен между Марс и Венера продължава да ни дарява.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за аналитични, интелектуални дейности, подготовка и оформяне на документация и отчетна дейност. Категорично се въздържайте от съблазнителни бизнес предложения, разчитащи на вратички в законодателството. Освен административните последствия, те вероятно ще бъдат свързани с големи финансови разходи и загуба на репутацията ви.

Здраве, хранене и красота
Денят е изключително подходящ за провеждането на пречистващи организма практики и процедури. Препоръчителни са лечебното гладуване и дихателните упражнения, както и лимфо-дренажните масажи. Добре е да избягвате продължителен престой в затворени помещения, а ако това все пак се налага, осигурете си кратки, но чести почивки на чист въздух.