Ботев излиза за най-тежкото си изпитание, ще продължи ли приказката и срещу Щутгарт?

Спорт

01-08-2013, 12:31

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Валери Домовчийски е единствената въпросителна пред Мъри Стоилов

Тази вечер точно в 20,30 часа Ботев излиза срещу Щутгарт в Бургас в първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" се представят повече от добре в турнира като отстраниха казахстанския Астана и босненския Жрински (Мостар). Сега идва най-тежкото изпитание до момента в лицето на "швабите". Бившият отбор на Краси Балъков изглежда като непреодолимо препятствие, но във футбола са се случвали и далеч по-големи изненади, пише Sportline.bg.

Единствената въпросителна около състава пред Станимир Стоилов е в атака. Валери Домовчийски изтърпя наказанието си и ще може да играе в срещата. По-вероятно е обаче той да остане на пейката в тази среща, а титулярната единайсеторка да бъде същата която победи Жрински.

На вратата ще е Стаховяк, а пред него ще действат Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселин Минев. В центъра на халфовата линия ще оперират Иршак и Галчев. Пред тях пък ще действат Ромарио, Неделев, Огнянов и Анисе. С контузии са Вандер и Цветков.

В Щутгарт обаче също имат някои проблеми. Треньорът Бруно Лабадия не може да разчите на Мартин Харник, Рохас, Функ и Гентнер. Нападателят Какау пък най-вероятно ще остане резерва.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Спрокел, В. Минев, Галчев, Иршак, Огнянов, Ромарио, Неделев, Анисе

ЩУТГАРТ: Улрайх, Рауш, Нидермайер, Ташчи, Рюдигер, Бока, Лайтнер, Траоре, Максим, Абелауе, Ибишевич

Стадион: "Лазур", Бургас

Начало: 20, 30 часа

Съдия: Лий Пробърт (Англия)