Планират втори туристически автобус - до Акве Калиде и бургаските езера

Мисия Бургас

01-08-2013, 14:18

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова екстра: Туристически рейс показва забележителностите в града

Това ще се случи ако към оригиналната за страната атракция има засилен интерес

"Очакваме огромен интерес към туристическия автобус, затова предвиждаме и възможност да пуснем и втори. Той, обаче ще включва други туристически обекти като Акве Калиде и бургаските езера".  

Това заяви зам.- кметът Красимир Стойчев след като се включи в първата демонстрационна обиколка на открития туристически автобус, който  от днес пусна община Бургас. Подобно на големите европейски градове като Рим, Париж и Лондон гостите тук ще могат да натрупат първите си впечатления от Бургас чрез обиколката.

Маршутът му включва  12 спирки - Автогара "Юг", Културен център "Морско казино",  "Пантеона", Колеж по туризъм, фестивал "Пясъчните фигури", Укритие за птици, Приморски парк, "Флора", Ул. "Ген. Гурко",  Ул. "Цар Симеон І", ул. "Ал. Богориди", Автогара "Юг".

Цената на билетите е 2 лева, като се предоставя възможност за закупуване на дневна карта. Тя включва и ползване на всички автобусни линии в града. Цената на дневната карта е 5 лева. Деца до 7 години ще пътуват безплатно. Билетите могат да бъдат закупени автогара "Юг", автогара "Запад", "Транспортна къща" (на ул. "Александровска" 106, до Стоматологията) и от шофьора на автобус.  

Атракцията ще бъде  промотирана и пред туроператорски фирми, като ще разчитаме на случайни и организирани заявки.

"Надяваме се, чрез открития автобус да допълним туристическия имидж на града. Има много места, които са интересни за туристите, а ние сме свикнали с тях, защото са част от нашето ежедневие. Фокусирахме се върху културно-историческо наследство, архитектурата, Морската градина, фестивалите и екологията, защото те са част от града ни", обясни Руска Бяджиева, директор на  звено "Евроинтеграция" на община Бургас. 

Автобусът ще се движи по 4 пъти на ден във фиксирани часове, само по заявка. Такава може се направи на сайтовете на БургасБус и община Бургас. Началната спирка е на автогара "Юг".

Община Бургас обмисля възможността да  и не спира атракционна и през зимните месеци.