Старозагорски художници в Балабановата къща

Стара Загора Лайф

01-08-2013, 19:01

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Вижте уплътнените живописни митологеми на Кавръков,здравата памет на традицията при Иван Димитров,сюрреалистично иронични каданси на Костов,изтегленото време на Ивелина,разглобяване или десеминиране на чувството при Диана и Райчо Радев

От 3 до 26 август 2013г. по покана на Общински Институт „Старинен Пловдив" в Балабановата къща ще гостуват 3 изложби с куратор галерия Волар.
Колекция картини от съвременно изкуство на Новозагорската художествена галерия Руси Карабиберов ще ни изпълни с усещане за спокойствие и романтичен привкус,доловим както композиционно,така също тонално и тематично-обещават организаторите.Ще видим как цветове и форми си взаимодействат в "Нощите на Венеция" на Иван Стоянов, в "Пълнолуние"-то на Пламен Кирилов и в "Отлетяха всички ята" на Злати Златев."Портрет"-ът, "Арлекин" и "Ноктюрно" на Йордан Мъжлеков ще ни създадат особено "Настроение" и ще ни понесат към "Времето на пеперудите",за да видим от високо изложбата,поставена от Станимир Желев в категоричен баланс.
Скулптурите на Вячеслав Есенков ще ни разкажат за най-съкровените „Размишления" на изкусния творец, издълбани и записани в различни по плътност метал, камък и дърво, но винаги носещи силни емоции и внушения.
И не на последно място, изложбата на Росен Кавръков, Иван Димитров, Ивелина Иванова, Диана Петрова, Райчо Радев и Иван Костов от Стара Загора ще ни отведе в един по-живописен и сюрреалистичен свят...