Ботев се представи достойно срещу Щутгарт - 1:1 (СНИМКИ)

Спорт

01-08-2013, 20:10

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

15 000 изпълниха стадиона в Бургас, Ибишевич откри с глава, резервата Домовчийски изравни

Ботев се представи изключително достойно срещу немския Щутгарт и завърши 1:1 в първия мач от третия кръг на Лига Европа. На стадион "Лазур" в Бургас присъстваха 15 000 зрители, които създадоха невероятна атмосфера по трибуните. Ибишевич откри за гостите в 67-ата минута, но 6 минути по-късно Домовчийски изравни.

Ето как се разви мачът по минути:

1'Начало на мача.

5' Щутгарт владее топката в първите минути. Ботев се опитва да организира бързи атаки.

11' Toдор Неделев отнема топката от защитник на Щутгарт, след което опита пас към Галчев на точката на дузпата, който опита бърз удар, но право в защитник на гостите.

15' Първоначалният натиск на германския финалист за купата приключи и играта се поуспокои. Ботев се опитва да гради атаки през центъра.

17' Атака отново през центъра. Галчев се опита да подаде към Анисе, но нападателят ни бе изпреварен и вратарят Улрих улови.

20' Опит за шпагат на Минев, но в стремежа си да открадне топката засече крака на Траоре и английския рефер веднага свири нарушение в полза на Щутгарт.

24' Първа сериозна атака и пропуск пред германската врата. Играещият отлично до този момент Галчев премина през няколко немски футболиста през центъра и пусна на Неделев, който не се поколеба и би веднага към Улрих, но стражът спаси опасното положение. Последва нов натиск на канарчетата, този път Огнянов опита изненадващ удар по лявото крило, но и този път вратарят на Щутгарт внимаваше.

41' Хубава атака на Ботев по дясното крило. Неделев проби и пусна бърз пас към Анисе, който вместо да шутира веднага се забави и изгуби владеенето на топката.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

46' Анисе се измъква от Рауш по десния фланг, но е съборен от защитника на швабите, за което той получава жълт картон.

59' Корнер за германския отбор, Адам Стаховяк излиза и боксира кълбото.

67' Неприятно! Гол за Щутгарт! Гостите изпълниха фаул близо до тъчлинията и Ибишевич почти от упор засече с глава в мрежата зад Стаховяк, който не мръдна - 0:1.

68' Смяна в състава на Ботев. Излиза Огнянов, в игра Валери Домовчийски.

73' ГОООООООООООООООООООООООООООООООЛ! Валери Домовчийски изравнява резултата! Ромарио нанесе удар към Улрайх, който изби. При добавката обаче току-що влезлият Валери Домовчийски засече с левия крак за 1:1.

81' Уникален пропуск на Спрокел пред вратата на Щутгарт. Ромарио подаде към Спрокел, който стреля по диагонала, но в страни от левия стълб на вратата на Улрайх. Шанс за Щутгарт в този момент.

86' Атака на Ботев по дясното крило. Двойна комбинация между Галчев и Неделев, изкара осмицата ни в идеална позиция, за да вдигне топката към нападателите ни. Той предпочете да подаде по земя към връхлитащия Ромарио, който опита пас, но топката мина в страни от вратата на Улрайх.

КРАЙ НА МАЧА

Стартовите състави на двата отбора:

БОТЕВ: 1.Стаховяк, 11.Христов, 83.Спрокел, 5.Грънчаров, 14.Минев (к), 16.Иршак, 71.Галчев, 7.Огнянов, 22.Ромарио, 8.Неделев, 15.Анисе

РЕЗЕРВИ: 33.Андонов, 26.Енрике, 6.Дяков, 3.Джинич, 9.Педро, 23.Домовчийски, 88.Сърмов

ТРЕНЬОР: Станимир Стоилов

ЩУТГАРТ: 1.Улрих, 3.Швааб, 5.Тасчъ (к), 8.Лайтнер, 9.Ибишевич, 15.Бока, 16.Траоре, 17.Торун, 19.Вернер, 24.Рюдигер, 34.Рауш

РЕЗЕРВИ: 22.Киршбаум, 4.Квист, 6.Нидермайер, 18.Какау, 21.Молинаро, 25.Абделауи, 44.Максим

ТРЕНЬОР: Бруно Лабадия

СЪДИЯ: Лий Пробърт

СТАДИОН: "Лазур", Бургас