Шамара се извини за "еврейски гад"

Политика

02-08-2013, 10:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Било клиширана реплика

Мишо Шамара, който се изживява като говорител и лице на акциите в подкрепа на Орешарски, поднесе извинения на еврейската общност у нас. Той си позволи антисемитски изказвания в ефира на TV7 по адрес на бившия министър Симеон Дянков, които са в разрез със Закона за радио и телевизия. Той го определи като "еврейски гад".

Осъзнал гафа си, певецът пусна отворено писмо до медиите, което макар и с доста грешки, трябва да послужи като извинение.

Ето пълния текст:

"Дълбоко съжалявам и искрено си извинявам за неволно изпусната реплика по адрес на бившия министър Симеон Дянков.

Това е груба грешка и никога повече няма да се повтори.

Извинявам се както на българската еврейска общност, която много уважавам и имам прекрасни приятели сред тях, извинявам се на бившия министър за агресивния тон и на всички други, които са чули неволно изпусната механично клиширана реплика.

Нямам и никога не съм имал лоши чувства както към евреите, така и към което и да е друго малцинство в България. От векове живеем заедно, ще живием заедно и занапред в братство и обич. Това е била винаги и моята цел.
Еврейският и Българският народ са велики.
Горд съм, че съм българин и живея в страната влязла в световната история завинаги, с това, че спаси своите евреи от лагерите на смъртта. Горд съм и с това, че много от техните потомци са мои приятели, а и мои учители.

До дни ще посикам среща с негово превъходителство посланникът на Израел, както и представителите на Еврейската общност в българия за да поднеса моите извинения лично.

Още веднъж - братя, моля приемете моите извинения".

Мишо Шамара