Кърваво писмо за Каймаканов (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мисия Пловдив

02-08-2013, 12:01

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Протестиращите вдигат палатковия лагер пред Областна, включват се в марша София- Евксиноград

Копие от подписката срещу кабинета на Пламен Орешарски и губернатора Венцислав Каймаканов, подкрепена от над 20 хиляди жители от Пловдив и областта, и писмо, напечатано с тъмночервено мастило, внесоха в деловодството на Областна управа пловдивските протестиращи. Оригиналните парафи вече са изпратени до Комисията по петициите в Европейския парламент и в момента чака да бъде разгледана.

Писмото до губернатора е отпечатано с червено мастило, за да означи партийната му принадженост, посочи видният демонстрант Христо Марков. През септември ще опитаме да направим работата му невъзможна, допълни още той.

Недоволните обявиха, че временно ще махнат палатките, разположени пред сградата на Областна администрация. Причините – опасно високите температури и липсата на диалог с управляващите. През септември обаче ще започнат с нови сили акциите си, заканиха се те.

Протестите обаче няма да спират през месец август, пловдивчани са решени да се включат в протестния марш София – Евксиноград. Пешеходният поход през България е в подкрепа на протестите срещу правителството на Орешарски, организира се в социалната мрежа "Фейсбук". Преходът започва на 9 август. Основното му ядро ще измине цялото разстояние по трасето София - Пловдив - Стара Загора - Варна - Резиденция Евксиноград.

Още не съм се запознал с подписката и не мога да коментирам, заяви на свой ред областният управител Венцислав Каймаканов. Той бе категоричен, че няма да подава оставка и подчерта, че има и подписка в негова подкрепа, "инициирана на среща в Новотела, а не по разни кръстовища". Каймаканов изтъкна, че с работата си може да спечели подкрепата на своите противници и даде за пример блокираното решение за подземния паркинг в Цар-Симеоновата градина. Областният управител посочи още, че през следващата седмица ще разгледа решението на Общински съвет за 30-милионния заем.

Ако не са политически марионетки, тези хора ще ме подкрепят. Винаги са добре дошли, посочи той.