Теодосий Спасов: Oчаквам с нетърпение срещата с публиката в Граматиково

Виртуозният музикант подкрепя Бургас в битката за културна столица на Европа

На 3 август едно от най-големите села в община Малко Търново – Граматиково, ще съчетае магнетичната си атмосфера с невероятния Теодосий Спасов и неговия оркестър.

Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Генадий Рашков (тъпан), Петър Миланов (китара, тамбура), заедно с невероятния Теодосий, са подготвили за лятното турне на „Бургас 2019“ специална селекция с едни от най-завладяващите си авторски произведения. Музикантите умело ще поведат публиката през всички емоционални състояния, а уникалната сцена в Граматиково, откриваща гледка към необятната Странджа планина, ще потопи слушателите в невероятно магнетична атмосфера – такава, каквато само една културна столица може да създаде…
„Подкрепям Бургас в битката за културна столица на Европа и с удоволствие очаквам срещата с публиката в Граматиково“, заяви дни преди концерта кавалджията Теодосий Спасов.
Село Граматиково се намира на 80 км. от гр. Бургас, като и този път до мястото на събитието ще има осигурен и безплатен транспорт от Бургас.
ВАЖНО: Тези, които предпочетат да посетят събитието със собствен транспорт, е важно да знаят, че най-прекият път до селото е през местността „Босна“, по пътя за Малко Търново, но през село Визица, така че е добре да следват тези указателни табели. За допълнителна информация относно пътя до Граматиково, можете да се обаждате на 056/ 907 215.
ВАЖНО за ползващите безплатния транспорт от Бургас: С оглед на по-добрата организация и удобство на пътниците, всеки, който избере този начин на придвижване, ще трябва предварително да се снабди с билет, който да представи при качване в автобуса. Билетът е БЕЗПЛАТЕН и има за цел единствено да гарантира мястото ви в автобуса както на отиване, така и на връщане. С билети може да се снабдите до 17 часа днес в сградата на Община Бургас (ул. "Александровска" 26), стая 208/210, както и в Туристически информационен център (на входа на подлеза на Операта). И този път автобусите ще тръгват от Областна управа - Бургас. Часът на тръгване е 17:00, а връщането - веднага след концерта - в 22.00 часа.
Всички събития, включени в програмата на Burgas 2019 Summer Tour, са с вход свободен.
Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019 е подкрепена от 13-те общини в област Бургас.
Ето и пълната програма на Burgas 2019 Summer Tour:
06 юли 19.00 ч Несебър Южен парк Куклен театър "Тумба - Лумба"
13 юли 20.00 ч. Айтос Генгера Иво Папазов - Ибряма
20 юли 20.00 ч. Приморско Бегликташ Багатури
27 юли 20.30 ч. Средец Деултум Калин Вельов & Тумбаито
3 август 20.00 ч. Малко Търново с. Граматиково Теодосий Спасов Фолк Квинтет
10 август 20.00 ч. Царево Кв. Василико Funky Miracle
17 август 20.00 ч. Созопол Амфитеатър Балет "Шехерезада" - Бургаска опера
24 август 20.00 ч. Сунгурларе Ичмята Деси Добрева
31 август 20.00 ч. Поморие Пл. Св.Св. Кирил и Методий Михаил Йосифов Секстет
7 септември 19.00 ч. Руен с. Люляково Етно-джаз формация "Дивата река"
14 септември 19.00 ч. Камено Русокастрон Музика в светлини & DJ Парти
21 септември 18.00 ч. Карнобат пл. Трети март Сестри Ставреви & Ансамбъл "Странджа"
22 септември 18.00 ч. Бургас пл. Тройката Най-масовото пеене на химна на БългарияСнимка на Деня

Щрихи от Плевен