Срещу 8 млн. лв. сменят изцяло фасона на Женския пазар

Мисия София

03-08-2013, 15:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

До края на годината тържището ще е с нов облик

Вече започна ремонтът на най-популярното тържите в столицата - Женския пазар.

През есента той ще изглежда по коренно различен начин, няма да има и помен от олющените павилиони и сергиите, които са добре познати на софиянци.

Проблемите с хигиената, които се констатират редовно от инспекторите също би трябвало да останат в историята. Новите помещения, които ще бъдат изградени ще отговарят на всички норми за продажба на храна, съобщава bTV.

Преустройството на пазара предвижда забрана на движението на автомобили от двете страни. Зоната изцяло ще бъде пешеходна. Зареждането на търговските обекти ще става само нощно време. Запазват се и всички дървета в района.

"Женският пазар ще придобие един съвсем нов облик, по-европейски, ще има постоянно видеонаблюдение, ще има жива охрана. Освен смяната на настилките, всичките други съоръжения, които подменяме, ще бъде коренно различен вид. Надяваме се, че пазарът ще бъде чист, ще сложим специални контейнери за смет, така че няма да има нищо общо със сегашния облик", обясни Маргарита Александрова, директор на пазари „Възраждане".

Ремонтът на Женския пазар е за 8 млн. лева. За шестте месеца, през които ще трае ремонтът, Женският пазар ще работи само в частта си от бул. „Сливница” до „Кирил и Методий”.