Атракцион върти туристи със 70 км в час

"Бустер" ракетата пък е конкурент на влакчето на ужасите и по морето

Въртележка-стафлаер, която се върти в кръг със скорост  60-70 километра е едно от най-търсените забавления за вдигане на адреналина по морето. Люлката се издига на 40 метра височина, а обиколката продължава 3-4 минути.

"Такива има малко в Европа, а посетителите я хвалят заради високата й скорост, промяната на гравитацията и страховитото въртене.  Друго страховито преживяване в лунапарка е "бустер" ракетата, която е конкурент на влакчето на ужасите и по морето може да се посети единствено в Слънчев бряг. Хората сядат в кабини и се изнасят с бърза скорост във въздуха. След "опознаване на района" от високо , кабината се спуска право надолу от 50 метра височина. За удоволствието се заплаща 15 лева", разказва за екстремните удоволствоя по морето отговорникът на лунапарка Теодор Пастармаджиев. 

Скоростно влакче, което обръща летовниците с главата надолу също е сред търсените атракции. За цена от 10 лева туристите ще се насладят на нестандартната "разходката" в продължение на 2 минути. Има и друго, за по-малки посетители, което се движи с не особено шеметна скорост.

За разходка в "Къщата на ужасите" цената е 6 лева. Там те посрещат страховити чудовища, скелети , зомбита и няма ограничения във времето за срещата  тях. Допълнителна атракция представляват „гондолата”„блъскащите” колички, скокове с бънджи, симулатори, билярдна зона, стрелбища и др. 4 лева струват 6 изстрела с пушка по бирени капачки или клечки за зъби. Толкова е и един опит за стрелба с лък. Срещу 5 лева туристът може да опита късмета с въздушна пушка по цел за спечелването огромна плюшена играчка или пък да цели с топки бирени кутии.

"Всички съоръжения са произведени от водещи европейски фирми и съдържат сертификат за безопасност, издаден от Международната асоциация на увеселителните паркове и атракции. Всеки атракцион има авариен генератор, така че туристите няма как да останат във въздуха с главата надолу при евентуално прекъсване на електричеството в курорта", заяви отговорникът на парка.

В курорта атракционната зона е разположена на 8 декара площ и през сезона посреща хиляди български и чужди туристи. Увеселителният комплекс е единствения в курорта и по площ и броя на атракциите е най-големия по Черноморието. Със общо 12-те си съоръженията той наподобява мини вариант на най-известните атракционни паркове в света. По-голяма част посетителите, търсят съораженията, които предлагат по-висока доза адреналин.

"През последните години се е променил начина по който хората харчат парите си. Сега харчат повече са изживявания и емоции, отколкото да притежават нещо. Няма такса вход за парка, но всяка атракция си има своя цена за билетите", допълни  Пастармаджиев.