Втора победа за момичетата на Абонданца в Гран при

Спорт

04-08-2013, 11:08

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

България смаза Куба с 3:0 в женския еквивалент на мъжката Световна лига

Българският национален отбор по волейбол за жени записа втора победа в историческото си първо участие на Гран при, което е еквивалент на мъжката Световна лига. Момичетата на Марчело Абонданца смазаха Куба с 3:0 (25:8, 25:15, 25:16) и вече са с 6 точки на второто място в групата.

 

Българските волейболистки не показаха никакво колебание и започнаха впечатляващо срещата. Добриана Рабаджиева, Страшимира Филипова и компания оставиха кубинките едва с 8 точки в първия гейм и показаха кой е по-класният състав. Вторият гейм отново започна ударно за нашите момичета, които бързо дръпнаха с 8:2, а впоследствие резултата набъбна до 20:9. Кубинките обаче записаха 4 поредни точки и намалиха малко разликата. Все пак България логично и безпроблемно спечели и втория гейм с 25:15. И последният гейм не се различаваше от първите два. Българските дръпнаха ударно в началото с 8:3, а при втората техническа пауза резултата бе 16:10. Разликата се запази и дори малко се увеличи до края и България триумфира с 3:0 гейма.

 

Най-резултатна за България беше Елица Василева с 14 точки, а 11 добави Добриана Рабаджиева. За Куба се отличи Йоана Мендоса с 8.

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.