Продължават проявите от литературната академия на името на Йордан Кръчмаров

Добрич Лайф

04-08-2013, 11:32

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Кафенето на „Стария Добрич” приюти творчеството на Ангел Веселинов

Продължават проявите от литературната академия на името на Йордан Кръчмаров, възродила традициите на старите Бохемски вечери на добричките писатели.
В кафене „Стария Добрич” бе вечерта на Ангел Веселинов, наречена „Ачо и приятели”. Той прочете някои от най-новите си  разкази „Едно лято на село” и „Лебедова приказка” както и няколко негови стихотворения. Представяне на писателя направи литераторът Драгомил Георгиев.  Във вечерта се включиха още  Георги Колев, Илия Вълчев и Деян Димитров.
Ангел Веселинов е автор на стихосбирките „Ранени гълъби” (1995), и „Вендета” (1997), на ембематичния роман „Мътни времена” (1997), който претърпява и второ издание (1999), Написал е и книгата с разкази и публицистика „Така беше” (2000), пиесата „Приказка за Свободата” и поетично-белетристичната повест „Не плачете, моля ви, за мен”. През 2009 г издава своите събрани съчинения в два тома - прозаичният „Мили роде” и поетичният „От гняв и обич изнемогвам", а миналата година излезе и поетичната му книга „59”.
Следващият петък ще бъде вечерта на Кольо Чалъков,  автор  на повече от 10 поетични книги, последната от които е „Да съживим живота”.